zondag 24 maart 2019

Jeugdboekenweek...vriendschap!

Het thema van de jeugdboekenweek van dit jaar is 'Vriendschap'.

Onze kinderen hebben al van alles gedaan in verband met vriendschap. De juf heeft een boek voorgelezen: 'Echte vrienden'. Een heel mooi verhaal over een jongen die niet spreekt maar alles in gebaren vertelt en voorstelt, een mimespeler zeg maar. Hij is helemaal alleen,...eenzaam. Omdat niemand hem hoort, ziet niemand hem staan. Maar dan vangt een meisje 'zijn bal' (denkbeeldig) op en spelen samen. Vanaf dan is hij niet meer EENzaam...maar '...-zaam'. De anderen zien ze samen spelen en komen er bij.
Wij hebben samen naar woorden gezocht die gaan over vriendschap én over het boek. Dan hebben de kinderen ook mime mogen spelen. Iets dat ze al heel goed kunnen dankzij juf Annick, onze juf van drama.
Ik heb foto's gemaakt van hun voorstelling in de klas. Ze beeldden uit welke dingen ze konden doen met een vriend/ een vriendin. De attributen of dingen die erbij horen hebben de leerlingen achteraf er bij getekend op de foto's. Zo wordt er een collage gemaakt van alle foto's.
De komende week bedenken we een mooie titel die perfect bij de collage past!
Ze hebben ook samen spelletjes gespeeld, zowel op de speelplaats als in de klas (gezelschapsspellen waarbij verliezen of winnen niet belangrijk is voor vrienden).
Ook tijdens het snoezelen hebben de kinderen per 2 samen met juf Elly leuke dingen gedaan.
Samen dingen doen is toch veel leuker!

https://www.jeugdboekenweek.be/boek/echte-vrienden










Geen opmerkingen:

Een reactie posten